Η Μαρία Πόβη απάντησε τις 10 ερωτήσεις του Mentality10!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Διαβάστε τις απαντήσεις της ηθοποιού, στις 10 -όχι και τόσο συνηθισμένες- ερωτήσεις που της κάναμε.


 Η Μαρία Πόβη έχει ανοίξει την δική της αυλαία στον χώρο της υποκριτικής εδώ και μερικά χρόνια. Για τους περισσότερους, ήταν η "Χριστίνα" στο "Χωρίς εσένα" ή η "Μαρίνα" στη σειρά που προβάλλεται φέτος από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου με τίτλο "Όσα δεν ξέρεις". Για τους λιγότερους, αλλά τους πιο φανατικούς φίλους της υποκριτικής είναι η "Σάντι Όλσεν" στο Grease του 2011 σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Καλαμπόκη όταν το έργο ανέβηκε στο θέατρο "Καλουτά".

DSC 0336 1mp

Η Μαρία Πόβη έχει πατήσει το... αθηναϊκό σανίδι, έχει μπει στα σπίτια της Ελλάδας και της Κύπρου μέσα από τηλεοπτικές σειρές. Το σημαντικότερο, είναι πως βρίσκεται σε μία συνεχή έρευνα και δίψα για γνώση. Συνεχίζει τις σπουδές της στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με κατεύθυνση την Υποκριτική και τη Σκηνοθεσία, ένω είναι ήδη πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής "Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη" και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Πάμε να την γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα μέσα από τις... περίφημες 10 ερωτήσεις του Mentality10!

DSC 0440mp

1. Αν βρίσκατε στο δρόμο σας ένα τζίνι, ποιες τρεις χάρες θα του ζητούσατε;
Μα φυσικά να έχω όσες χάρες θέλω για όλη μου τη ζωή!

2. Ποια ήταν η τελευταία φορά που κλάψατε;
Χθες.

3. Ποιο πρόσωπο της Ιστορίας θα θέλατε να γνωρίσετε;
Τον Μαχάτμα Γκάντι.

DSC 0343mp

4. Αν είχατε μία μηχανή του χρόνου πού θα ταξιδεύατε;
Στην εποχή του Χριστού. Να λύσω τις απορίες μου!

5. Ποια ταινία σας σημάδεψε;
Σίγουρα πολλές! Από τη θρυλική "Casablanca" του Michael Curtiz μέχρι την "Αιώνια Λιακάδα ενός καθαρού μυαλού" του Michel Gondry και την πιο εναλλακτική "Lilya 4" ever του Lukas Moodysoon.

DSC 0389mp

6. Ποιο το αγαπημένο σας τραγούδι;
Αυτή την περίοδο μ’αρέσει πολύ το "Κοίτα κοίτα" (Μη φοβηθείς τη φωτιά) που ερμηνεύει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

7. Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή σας;
Όταν έφυγα για σπουδές στην Αθήνα. Νομίζω πως εκεί ουσιαστικά «κόπηκε» και ο ομφάλιος λώρος με την οικογένεια και έμαθα να παλεύω μόνη μου.

8. Ποιος ο μεγαλύτερός σας φόβος;
Δεν είναι ένας, είναι πολλοί! Γι’ αυτό θα σου πω το να φοβάμαι, ώστε να τους χωρέσω όλους εκεί!

DSC 0544mp

9. Ποιος άνθρωπος (προσωπικότητα) θα θέλατε να είστε;
Κανένας! Θέλω να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου!

10. Τι σημαίνει για σας ευτυχία;
Να είσαι ελεύθερος να είσαι ο εαυτός σου, ν’αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι με ειλικρίνεια, να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, να είσαι σε θέση ν’ απολαμβάνεις και ν’ αναγνωρίζεις την ομορφιά της ζωής μέσα από απλές καθημερινές στιγμές και φυσικά να μη σταματάς να ονειρεύεσαι!